Fotografujeme krajinu shůry.

3.10.2013

Krajinářství - patří k nejoblíbenějším fotografickým disciplínám, je téměř pravidlem, že pokud je vyhlašováno u soutěže více témat, tak jedním z nich je právě krajinářská fotografie. Je to i proto, že pokud se povede pěkný snímek krajiny, pak je sledující divák vtažen do děje a je napůl vyhránu. A když říkám napůl, tak tím uvažuji i dále, o fotografování krajiny bylo totiž napsáno mnoho knih, ať již naučných, populárně.
(celý příspěvek)

Fotografování dlouhými časy závěrky při vysoké hloubce ostrosti.

29.9.2013

Minulý týden jsem opět fotografoval, letos již poněkolikáté, na řece Doubravě. Tentokrát jsem se na cestu vypravil od Chotěboře, směrem k vodopádům. A zkoušel jsem fotografovat především - dlouhými expozičními časy závěrky. Nešel jsem sám, to bych těžko zvládal - fotoaparát, příslušenství, objektivy, stativ, kameru a batoh s léky a jídlem na celý den. Přitom jsem musel být teple oblečen, abych neprostydnul.
(celý příspěvek)

Řeka Doubrava - krása uprostřed Vysočiny. ...

29.6.2013

Začínají prázdniny a s nimi čas, kdy se vyráží na dovolené. A pokud se právě nechystáte na dovolenou do ciziny, a nebo jenom hledáte tip na víkend, tak jste tady správně. Naše země je krásná a nabízí mnoho míst, některá z nich jsem navštívil a zanechala ve mě hlubokou a nesmazatelnou stopu. O jednom takovém místě na Vysočině vám chci napsat pár řádků. Ale nejprve si řekneme o navštíveném místě.
(celý příspěvek)

Fotografuji krajinu.

2.2.2013

Občas vyfotografuji něco, aniž bych o tom hlouběji přemýšlel, jenom protože se mi to líbí. Určitě znáte podobné pocity při práci s fotoaparátem. Ničím Vás nepřekvapuji. Až časem se k některým fotografiím vracíme a poté nás napadne, i něco nového a nebo se nám prostě, při pohledu na zapomenutou fotografii z hloubi archivu, vybaví něco, co nás povede někam úplně jinam. A o tom si povíme po té, po pohledu na pár snímků.
(celý příspěvek)

Nejen 2stromy.

19.1.2013

Počasí o Vánočních a Novoročních svátcích nám moc nepřálo, a tak jsem kolem Jičína fotografoval stromy. A stálo to za to. A jestli nevíte jak na to, Tak si klikněte třeba zde, a nechejte se inspirovat. Jiří Heller Vám má co poradit. Ukázka z jeho prací a zkušeností z fotografování stromů ve formátu pdf.
(celý příspěvek)

Makrofotografie na zahradě.

27.8.2012

Na co právě myslím. Ptal se mě nedávnu přítel fotograf jak a proč fotografuji. Trochu mě zaskočil, i tak jsem mu odpověděl takto: To jak fotografuji, nechávám na druhých. Prvotními kritiky jsou lidé z mého nejbližšího okolí. Když dělám něco, co má hlubší význam a považuji to za důležité, tak to nejprve ukazuji manželce a dětem.
(celý příspěvek)