Setkání fotografů v Brně - poosmé.

Dne 12. září 2015 se v Brně setkali již poosmé přátelé - fotografové. Většinou mají společné to, že dávají fotografie na Galerii Megapixel, i když, ani to není pravidlem. 

Záříjový termín byl prvním poprázdninovým, a hlavní prostor dostala zahraniční návštěvnice. Přijela mezi nás fotografka Biwa Tomášová (obč jm. Eva  Uhráková), ze slovenského Hlohovce. Zaujala nás již na Megapixelu fotografiemi z Indie a zajímavými komentáři k fotografiím, ty a další, nepublikované - prezentovala v cyklu fotografií z Indie. Další prezentace z prázdninových cest  - z egyptského šnorchlování mezi mořskými rybami a korály, předvedl Jožka Petrica z Hodonína, který přidal i projekci černobílých aktů z období analogové fotografie, fotografiím ze sedmdesátých let minulého století nic neubralo na kráse. Další krásné fotografie z moravského Toskánska, tedy krajiny kolem Mistřína a Kyjovska si připravil Jožka Hasík ze Svatobořic-Mistřína.

Kromě přátel, kteří chodí na Setkání fotografů a jejich přátel z Galerie Megapixel v Brně pravidelně, se zde ukázalo i několik nových tváří, konečně - kdo by nechtěl poznat kamarády, se kterými tráví tolik času prostřednictvím počítače u společných projektů a soutěží.

A přijel mezi nás i rebel Piontr House Selski z Třebíče, který byl sice z Galerie Megapixel vyloučen, ale jež na fotografii nezanevřel a zapojil se do jiných projektů u nás i zahraničních. Bylo s ním o čem povídat, je fundovaný a je i spoluautorem knihy, o kterou si můžete prostřednictvím zprávy přes Megapixel napsat na můj profil a já Vám její pdf verzi pošlu, se souhlasem Piontra, na Váš email, který mi pošlete.  A budeme moc rádi, že slíbil, že mezi nás opět přijede.

A tak nás opět čeká období příprav dalšího Setkání fotografů - již devátého, opět druhou sobotu v měsíci - tedy 10. října 2015 opět po 13. hodině a v Brně, restaurace a club Freeland, Beethovrnova 7, Brno. 

Další fotografie ze Setkání fotografů v Brně a z předchozích setkání a akcí najdete na těchto stránkách v sekci Sezónní fotokupina.

Autor těchto fotografií u příspěvku je Jiří Staško z Ostravy - také člen Galerie Megapixel. 

Vloženo: 20.9.2015