Setkání fotografů v Brně - poosmé.

20.9.2015

Dne 12. září 2015 se v Brně setkali již poosmé přátelé - fotografové. Většinou mají společné to, že dávají fotografie na Galerii Megapixel, i když, ani to není pravidlem.  Záříjový termín byl prvním poprázdninovým, a hlavní prostor dostala zahraniční návštěvnice. Přijela mezi nás fotografka Biwa Tomášová (obč jm.
(celý příspěvek)

Den vlčích máků

12.11.2014

Vlčí máky Foto: Petra Vybíralová .
(celý příspěvek)

MAKRO

21.7.2014

Když se řekne MAKRO, každý má s tímto slovem spojený jiný atribut - v našem společném lidském to žití- bytí.  ... Někteří jídlo a dobré požitky, .
(celý příspěvek)

Květinou neublížíš - květinou pohladíš po duši. ...

5.6.2014

Asi na tom něco bude, ale květiny hovoří, poví nám o dárci, podle toho s jakou četností obdarvává, a poví i o obdarovaném, podle toho jakou květinu má rád. A napoví nám květomluva. .
(celý příspěvek)

Jaro je tady.

27.3.2014

Konečně jsme se dočkali. ... Začalo to v polovině března, kdy jsem fotogrfoval v pražské Fata Morgáně.
(celý příspěvek)

Vánoční časy.

26.12.2013

Vánoce jsou dobou, kdy by si měli být lidé blíž. Vzájemně se totiž navštěvujeme, hledáme chvíle na společné rozjímání a na chvíle strávené u vánočního punče a cukroví. Ano, tak nějak to může vypadat. Jenom nechtějme, aby to bylo tak, jak se nedávno ptala jedna známá blogerka: Jaké barvy budou mít letošní Vánoce? Tak to my, lidé - s fotoaparáty - neřešíme. Barvy a barvičky se líbí každému z nás jin&.
(celý příspěvek)

Rok po vernisáži a výstavě v Brně - Mahenově divadle.

20.9.2013

Dnes je to přesně jeden rok. A ve chvílích, kdy vzpomínám na tuto vernisáž a výstavu, tak zároveň píši tyto řádky. Je pátek 20.září 2013 a na hodinách 19:37 hod.  Rok je i dobou, kdy je možné zamyšlení.
(celý příspěvek)

A ještě - včely.

14.8.2013

O Včelách se toho napsalo hodně, takže podívejte se se mnou. //antvy-foto.blogspot.cz/ .
(celý příspěvek)

Fotografujeme hmyz.

11.6.2013

Fotografování hmyzu je hlavně o trpělivosti, znalosti prostředí a od věci není, znáte-li chování fotografovaného hmyzu. Dokážete-li totiž odhadnout jejich chování, zvýší se možnost, že pořídíte kvalitní fotografii. Třeba pouze to, že vrhnete na pozorovaný objekt svůj stín, znamená, že ho vyplašíte a ulétne. V některých případech se pozorovaný hmyz vrací na své místo hned, některý později, ale jsou případy, kdy byste čekali marně.  Po začátku n.
(celý příspěvek)

Trochu jiný pohled na zelenou krásu mechorostů.

2.2.2013

A právě při  fotografování krajiny kolem Dráteníčků jsem objevil něco, co jsem ještě nedělal - mechorosty. A tak jsem procházel weby, fotografie, koukal jsem jak to dělají jiní, abych mohl přijít s to mohl ve finále udělat jinak. Jak se mi to povedlo, tak to již posuďte sami.   .
(celý příspěvek)

Pavouci podhruhé!?

27.11.2012

Co, resp. kdo je vlastně pavouk - pavoukovec. Pavoukovci jsou mnoha lidem odporní. Ale nekolují o nich spíše nepodložené míty, nežli reálná fakta. A tak pojďme si o nich povídat.
(celý příspěvek)

Podzimní toulání archívem.

27.11.2012

A přišlo to. Sychravo. a jak se říká: Psa bys ven nevyhnal, ty musíš. Navíc inverze jak prase. Takže - lepší ven neposílat ani toho psa, a sebe už vůbec ne.
(celý příspěvek)

Když přezrály maliny.

27.11.2012

V učebnicích nás učili, že se roční období dělí na jaro, léto, podzim a zimu. A o tom to je . ...
(celý příspěvek)

Fotografujema na louce a u vody.

11.9.2012

Fotografie od vody patří k obtížným a časově náročným činnostech fotografa. A tady mluvím o fotografování hmyzu v jejich přirozeném přírodním prostředí. Podle mého názoru to je nejjednodušší způsob jak poznat chování jednotlivých druhů. Práce v ateliáru a ateliérové fotografie hmyzu jsou také potřebné pro dokumentování životních období jednotlivých druhů, ale těmi se nyní zabývat nebudeme. .
(celý příspěvek)

Z říše hmyzu. Kněžice rudonohá.

8.9.2012

Tak tohle fotografování jsem dělal dnes. A ještě Vám k tomu něco napíši a rozeberu detaily fotografování.Zatím si prohlížejte, co krásného jsem pozoroval ...
(celý příspěvek)

Jak fotografuji včely.

19.8.2012

Chcete-li mít pěkné makrofotografie, nemusíte cestovat nikam daleko. Stačí Vám, stejně jako jsem to učinil já, vyjít ven na zahradu, pokud ji máte a jinak stačí zajít třeba na louku, k rybníku, nebo do lesa. My dnes zůstaneme na mé zahradě a ukáži Vám, jaké snímky jsem odpoledne pořídil. No a řekneme si k nim i něco. Teď je zrovna příhodná doba na fotografování makra hmyzu a květin.
(celý příspěvek)

Makrofotografie v přírodě

12.6.2012

Někdy se makro v přírodě fotografuje dost těžko, což jistě víte, minimálně Ti z Vás, kteří se o fotografie makra z přírody pokouší. Vše je o možnosti. Vše chce svůj čas. A tak se zatím podívejte na pár obrázků. Na fotografii je Kněžice trávozelená (Palomena prasina).
(celý příspěvek)